Луј Фаворе

Био је лауреат Правног факултета у Паризу 1962. године за докторску тезу „Порицање правде у француском јавном праву”, предавао је Уставно право и Управно право на Правном факултету Aix-en-Provence, чији је декан био од 1973. до 1978. године. Такође је био ректор Универзитета Aix-Marseillea III од 1978. до 1983. године. Био је признати стручњак Уставног вијећа.

Радио је као асистент на Правном факултету у Паризу, предавач на Правном факултету у Дижону, редовни професор с положеним државним испитом на Правном факултету у Aix-en-Provenceu. Био је ректор Реунионског универзитета, декан Факултета права и политичких наука Aix-Marseilleа, ректор Универзитета права, економије и наука Aix-Marseillea, директор Школе докторских студија правних и политичких наука, предсједник Државне конференције декана правних факултета и ректора доминантно правних универзитета, предсједник Међународне конференције правних факултета који користе француски језик (C.I.F.D.U.F.). Такође је био члан Академије компаративног права, предсједник Француске асоцијације конститутионалиста, изабрани члан Националног вијећа универзитета, изабрани члан Националног комитета за научна истраживања, члан Комисије за истраживање реформе финансирања универзитета, члан Комисије за реформу изборног система, те члан Консултативног комитета за реформу Устава.

Аутор је бројних радова, публикација и чланака и писац уводника за лист „Le Figaro“. Носилац је одликовања Официр Легије части, Заповједник Националног реда за заслуге, Витез ордена академских палми, Аустријски крст части прве класе за умјетност и науку. Био је доктор honoris causa Универзитета Tübingen, Leuven, Chuo (Токио) (1985), Louvain, Sarrebrück (1991), Осло (1994), Атина (1996), Мадрид (1998), као и почасни професор Универзитета Маурицијуса, придружени члан Краљевске академије Белгије, почасни члан Академије социјалних, политичких и етичких наука Института Чилеа.

На дужност међународног судије Уставног суда Босне и Херцеговине ступио је у мају 1997. године. Мандат у Уставном суду му је престао у мају 2002. године.