Предсједник Ћеман на XVII конгресу Конференције европских уставних судова

 
 
Предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Мирсад Ћеман учествовао је у периоду од 9. до 12. септембра 2015. године на XVII конгресу Конференције европских уставних судова који је ове године одржан у Батумију, Грузија.

Уставни суд Босне и Херцеговине примљен је у чланство Конференције европских уставних судова на припремном састанку XII конгреса европских уставних судова, одржаном 2000. године у Бриселу. Од тада је редовно учествовао на сједницама Конгреса (Брисел 2002, Никозија 2005, Вилнус 2008, Букурешт 2011, Беч 2014. године).

Предсједник Ћеман учествовао је у раду припремног састанка Круга предсједника конгреса Конференције европских уставних судова и на Међународној конференцији под називом: „Међународни уговори које примјењују уставни судови и еквивалентна тијела: Изазови дијалога“, коју је организовао Уставни суд Грузије.

Тај изузетно важан догађај окупио је предсједнике и судије европских уставних судова и еквивалентних тијела, предсједнике и чланове међународних институција и друга угледна лица.

Предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине искористио је учествовање на припремном састанку и Међународној конференцији како би се на маргинама тих догађаја сусрео са судијама уставних судова других земаља учесница и том приликом размијенио мишљења о актуелним
Подијели