Predsjednik Ćeman na XVII. kongresu Konferencije europskih ustavnih sudova

 
 
Predsjednik Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman sudjelovao je u razdoblju od 9. do 12. rujna 2015. godine na XVII. kongresu Konferencije europskih ustavnih sudova koji je ove godine održan u Batumiju, Gruzija.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine primljen je u članstvo Konferencije europskih ustavnih sudova na pripremnom sastanku XII. kongresa europskih ustavnih sudova, održanom 2000. godine u Bruxellesu. Od tada je redovito sudjelovao na sjednicama Kongresa (Bruxelles 2002, Nicosia 2005, Vilnius 2008, Bukurešt 2011, Beč 2014. godine).

Predsjednik Ćeman sudjelovao je u radu pripremnog sastanka Kruga predsjednika kongresa Konferencije europskih ustavnih sudova i na Međunarodnoj konferenciji pod nazivom: „Međunarodni ugovori koje primjenjuju ustavni sudovi i ekvivalentna tijela: Izazovi dijaloga“, koju je organizirao Ustavni sud Gruzije.

Taj iznimno važan događaj okupio je predsjednike i suce europskih ustavnih sudova i ekvivalentnih tijela, predsjednike i članove međunarodnih institucija i druge ugledne osobe.

Predsjednik Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine iskoristio je sudjelovanje na pripremnom sastanku i Međunarodnoj konferenciji kako bi se na marginama tih događaja susreo sa sucima ustavnih sudova drugih zemalja sudionica i tom prilikom razmijenio mišljenja o aktualnim temama ustavnoga sudstva u zemljama u regiji.
Podijeli
Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.