Посјета амбасадора Johanna Sattlera

 

Његова екселенција, амбасадор Johann Sattler, шеф делегације Европске уније у Босни и Херцеговини и специјални представник Европске уније у Босни и Херцеговини, посјетио је данас Уставни суд Босне и Херцеговине.

Његову екселенцију, амбасадора Sattlerа у радну посјету примили су предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић и потпредсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Мато Тадић.

Предсједник Кнежевић упознао је амбасадора Sattlerа са уставним положајем, организацијом, саставом и функционисањем Уставног суда Босне и Херцеговине и релевантним подацима о раду Уставног суда БиХ. Предсједник Кнежевић, потпредсједник Тадић и амбасадор Sattler, између осталог, разговарали су и о позицији Уставног суда БиХ у уставноправној структури Босне и Херцеговине, као и о значају одлука Уставног суда БиХ у правном систему Босне и Херцеговине. Истакнута је веома успјешна сарадња Уставног суда БиХ и делегације Европске уније у Босни и Херцеговини и специјалног представника Европске уније у БиХ. Амбасадор Sattler је предсједнику Кнежевићу и потпредсједнику Тадићу званично уручио Мишљење Европске комисије о захтјеву Босне и Херцеговине за чланство у Европској унији.

Амбасадор Sattler је захвалио на пријему, размјени мишљења и информацијама које је добио приликом посјете, те истакао безусловну подршку интегритету и независности Уставног суда БиХ, посебно у сегменту владавине права и заштити људских права и основних слобода.

 
Подијели