Posjet veleposlanika Johanna Sattlera

 

Njegova Ekscelencija, veleposlanik Johann Sattler, šef delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni zastupnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njegovu Ekscelenciju, veleposlanika Sattlera u radni posjet primili su predsjednik Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević i dopredsjednik Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić.

Predsjednik Knežević upoznao je veleposlanika Sattlera sa ustavnim položajem, ustrojstvom, sastavom i funkcioniranjem Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine i relevantnim podacima o radu Ustavnoga suda BiH. Predsjednik Knežević, dopredsjednik Tadić i veleposlanik Sattler, između ostaloga, razgovarali su i o poziciji Ustavnoga suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, kao i o značaju odluka Ustavnoga suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine. Istaknuta je veoma uspješna suradnja Ustavnoga suda BiH i delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog zastupnika Europske unije u BiH. Veleposlanik Sattler je predsjedniku Kneževiću i dopredsjedniku Tadiću zvanično uručio Mišljenje Europskoga povjerenstva o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji.

Veleposlanik Sattler je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio prilikom posjeta, te istaknuo bezuvjetnu potporu integritetu i neovisnosti Ustavnoga suda BiH, posebice u segmentu vladavine prava i zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.

 
Podijeli
Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.