Predsjednik Ćeman i sutkinja Galić na Međunarodnom simpoziju u Ankari

 
 
Predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman i sutkinja Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić na poziv predsjednika Suda za rješavanje sporova nadležnosti Republike Turske učestvovali su od 12. do 15. juna 2015. godine na Međunarodnom simpoziju koji se povodom 70. godišnjice osnivanja Suda održao u Ankari.

Na Međunarodnom simpoziju učestvovali su predsjednici i sudije evropskih ustavnih sudova, kao i predstavnici ustavnih ili drugih sudova iz svijeta.

Predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman učesnicima skupa se obratio pozdravnim govorom. Također, u okviru učešća u stručnom dijelu Simpozija, predsjednik Ćeman je priložio referat, odnosno prezentaciju „Rješavanje sukoba nadležnosti u pravosuđu Bosne i Hercegovine“.

Delegacija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine iskoristila je učestvovanje na Simpoziju za brojne susrete sa sudijama ustavnih sudova drugih zemalja učesnica, razmjenu mišljenja o aktuelnim temama ustavnog sudstva u zemljama u regiji i, posebno, o ulozi i značaju ustavnih sudova u zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda.
Podijeli
Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.