Predsjednik Ćeman i sutkinja Galić na Međunarodnom simpoziju u Ankari

 
 
Predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman i sutkinja Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić na poziv predsjednika Suda za rješavanje sporova nadležnosti Republike Turske sudjelovali su od 12. do 15. lipnja 2015. godine na Međunarodnom simpoziju koji se povodom 70. obljetnice osnivanja Suda održao u Ankari.

Na Međunarodnom simpoziju sudjelovali su predsjednici i suci europskih ustavnih sudova, kao i predstavnici ustavnih ili drugih sudova iz svijeta.

Predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman sudionicima skupa se obratio pozdravnim govorom. Također, u okviru učešća u stručnom dijelu Simpozija, predsjednik Ćeman je priložio referat, odnosno prezentaciju „Rješavanje sukoba nadležnosti u pravosuđu Bosne i Hercegovine“.

Delegacija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine iskoristila je sudjelovanje na Simpoziju za brojne susrete sa sucima ustavnih sudova drugih zemalja sudionica, razmjenu mišljenja o aktualnim temama ustavnog sudstva u zemljama u regiji i, posebno, o ulozi i značaju ustavnih sudova u zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.
Podijeli
Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.