Предсједник Ћеман и суткиња Галић на Међународном симпозијуму у Анкари

 
 
Предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Мирсад Ћеман и суткиња Уставног суда Босне и Херцеговине Валерија Галић на позив предсједника Суда за рјешавање спорова надлежности Републике Турске учествовали су од 12. до 15. јуна 2015. године на Међународном симпозијуму који се поводом 70. годишњице оснивања Суда одржао у Анкари.

На Међународном симпозијуму учествовали су предсједници и судије европских уставних судова, као и представници уставних или других судова из свијета.

Предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Мирсад Ћеман учесницима скупа се обратио поздравним говором. Такође, у оквиру учешћа у стручном дијелу Симпозијума, предсједник Ћеман је приложио реферат, односно презентацију „Рјешавање сукоба надлежности у правосуђу Босне и Херцеговине“.

Делегација Уставног суда Босне и Херцеговине искористила је учествовање на Симпозијуму за бројне сусрете са судијама уставних судова других земаља учесница, размјену мишљења о актуелним темама уставног судства у земљама у регији и, посебно, о улози и значају уставних судова у заштити људских права и основних слобода.
Подијели