Posjeta direktora Ureda Fondacije „Konrad Adenauer“

 

Sven Petke, direktor Ureda Fondacije „Konrad Adenauer“ u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Direktora ovog ureda je primio predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević sa saradnicima, generalnim sekretarom Natašom Vuković i šeficom Kabineta predsjednika Erdom Začiragić.

Predsjednik Knežević je sa direktorom Fondacije „Konrad Adenauer“ u Bosni i Hercegovini razgovarao o radu Ustavnog suda, njegovom značaju i poziciji u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine. Tokom sastanka razmijenjena su veoma pozitivna iskustva o dosadašnjoj uspješnoj saradnji Fondacije „Konrad Adenauer“ i Ustavnog suda BiH, te iskazan obostrani interes da se nastavi ova uspješna saradnja. Poseban akcent je stavljen na buduću edukaciju mladih pravnih stručnjaka iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Gospodin Petke je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je prilikom posjete dobio od predsjednika Kneževića. Istakao je važnost uloge Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u pravnom sistemu Bosne i Hercegovine, te poželio Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine uspješan nastavak rada.

Podijeli
Copyrights @ 2022 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.