Посјета директора Канцеларије Фондације „Конрад Аденауер“

 

Sven Petke, директор Канцеларије Фондације „Конрад Аденауер“ у Босни и Херцеговини посјетио је данас Уставни суд Босне и Херцеговине.

Директора ове канцеларије је примио предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић са сарадницима, генералним секретаром Наташом Вуковић и шефом Кабинета предсједника Ердом Зачирагић.

Предсједник Кнежевић је са директором Фондације „Конрад Аденауер“ у Босни и Херцеговини разговарао о раду Уставног суда, његовом значају и позицији у уставноправној структури Босне и Херцеговине. Током састанка размијењена су веома позитивна искуства о досадашњој успјешној сарадњи Фондације „Конрад Аденауер“ и Уставног суда БиХ, те исказан обострани интерес да се настави ова успјешна сарадња. Посебан акценат је стављен на будућу едукацију младих правних стручњака из Уставног суда Босне и Херцеговине.

Господин Petke је захвалио на пријему, размјени мишљења и информацијама које је приликом посјете добио од предсједника Кнежевића. Истакао је важност улоге Уставног суда Босне и Херцеговине у правном систему Босне и Херцеговине, те пожелио Уставном суду Босне и Херцеговине успјешан наставак рада.

 
Подијели