Posjeta ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini

Njegova ekselencija Igor Kalabuhov, ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, posjetio je 23. novembra 2021. godine Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njegovu ekselenciju ambasadora Kalabuhova u radnu posjetu primio je predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić sa saradnicima.

Predsjednik Tadić i ambasador Kalabuhov su razgovarali o poziciji Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, kao i o značaju odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sistemu Bosne i Hercegovine, s posebnim osvrtom na obavezu njihovog izvršavanja od strane relevantnih organa vlasti u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Tadić i ambasador Kalabuhov su se osvrnuli i na dosadašnju vrlo uspješnu saradnju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Ustavnog suda Ruske Federacije, kao i Ministarstva pravde Ruske Federacije.

Ambasador Kalabuhov je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio od predsjednika Tadića prilikom posjete, te Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine poželio uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.