Посјета амбасадора Руске Федерације у Босни и Херцеговини

Његова екселенција Игор Калабухов, амбасадор Руске Федерације у Босни и Херцеговини, посјетио је 23. новембра 2021. године Уставни суд Босне и Херцеговине.

Његову екселенцију амбасадора Калабухова у радну посјету примио је предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Мато Тадић са сарадницима.

Предсједник Тадић и амбасадор Калабухов су разговарали о позицији Уставног суда БиХ у уставноправној структури Босне и Херцеговине, као и о значају одлука Уставног суда БиХ у правном систему Босне и Херцеговине, с посебним освртом на обавезу њиховог извршавања од стране релевантних органа власти у Босни и Херцеговини. Предсједник Тадић и амбасадор Калабухов су се осврнули и на досадашњу врло успјешну сарадњу Уставног суда Босне и Херцеговине и Уставног суда Руске Федерације, као и Министарства правде Руске Федерације.

Амбасадор Калабухов је захвалио на пријему, размјени мишљења и информацијама које је добио од предсједника Тадића приликом посјете, те Уставном суду Босне и Херцеговине пожелио успјешан наставак рада.