Posjet veleposlanika Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini

Njegova Ekscelencija Igor Kalabuhov, veleposlanik Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, posjetio je 23. studenog 2021. godine Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njegovu Ekscelenciju veleposlanika Kalabuhova u radni posjet primio je predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić sa suradnicima.

Predsjednik Tadić i veleposlanik Kalabuhov su razgovarali o poziciji Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, kao i o značaju odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, s posebnim osvrtom na obvezu njihovog izvršavanja od strane relevantnih organa vlasti u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Tadić i veleposlanik Kalabuhov su se osvrnuli i na dosadašnju vrlo uspješnu suradnju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Ustavnog suda Ruske Federacije, kao i Ministarstva pravde Ruske Federacije.

Veleposlanik Kalabuhov je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio od predsjednika Tadića prilikom posjeta, te Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine poželio uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.