Delegacija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine boravila u studijskoj posjeti institucijama Sjedinjenih Američkih Država

 

Delegacija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine sa predsjednikom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatkom M. Kneževićem, potpredsjednikom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mirsadom Ćemanom i sutkinjom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerijom Galić na čelu boravila je u studijskoj posjeti institucijama Sjedinjenih Američkih Država u periodu od 21. do 29. septembra 2019. godine.

Ova studijska posjeta je realizirana uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini (INL- Biro za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i provođenje zakona, DOJ-Ministarstvo pravosuđa SAD i OPDAT-Ministarstvo pravosuđa SAD-Program za razvoj, pomoć i edukaciju tužilaštava u prekomorskim zemljama).

 

Tokom ove posjete delegaciju Ustavnog suda, između ostalih, primili su glavni pravobranilac SAD Noel Francisco, zamjenik pomoćnika glavnog tužioca SAD Bruce Swartz, zamjenik pomoćnika sekretara (INL) Jorgan Andrews. Delegacija Ustavnog suda je posjetila i Vrhovni sud SAD a studijska posjeta je završena prijemom u Glavnom uredu OPDAT-a i sastankom sa direktoricom OPDAT-a Faye Ehrenstamm.

 
Podijeli
Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.