Delegacija Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine boravila u studijskome posjetu institucijama Sjedinjenih Američkih Država

 

Delegacija Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine sa predsjednikom Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Zlatkom M. Kneževićem, dopredsjednikom Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Mirsadom Ćemanom i sutkinjom Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Valerijom Galić na čelu boravila je u studijskome posjetu institucijama Sjedinjenih Američkih Država u razdoblju od 21. do 29. rujna 2019. godine.

Ovaj studijski posjet je realiziran uz potporu Veleposlanstva SAD u Bosni i Hercegovini (INL- Biro za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i provedbu zakona, DOJ-Ministarstvo pravosuđa SAD i OPDAT-Ministarstvo pravosuđa SAD-Program za razvoj, pomoć i edukaciju tužiteljstava u prekomorskim zemljama).

 

Tijekom ovoga posjeta delegaciju Ustavnoga suda, između ostalih, primili su glavni pravobranitelj SAD Noel Francisco, zamjenik pomoćnika glavnoga tužitelja SAD Bruce Swartz, zamjenik pomoćnika tajnika (INL) Jorgan Andrews. Delegacija Ustavnoga suda je posjetila i Vrhovni sud SAD a studijski posjet je završen prijemom u Glavnom uredu OPDAT-a i sastankom sa direktoricom OPDAT-a Faye Ehrenstamm.

Podijeli
Copyrights @ 2022 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.