Делегација Уставног суда Босне и Херцеговине боравила у студијској посјети институцијама Сједињених Америчких Држава

 

Делегација Уставног суда Босне и Херцеговине са предсједником Уставног суда Босне и Херцеговине Златком М. Кнежевићем, потпредсједником Уставног суда Босне и Херцеговине Мирсадом Ћеманом и судијом Уставног суда Босне и Херцеговине Валеријом Галић на челу боравила је у студијској посјети институцијама Сједињених Америчких Држава у периоду од 21. до 29. септембра 2019. године.

Ова студијска посјета је реализована уз подршку Амбасаде САД у Босни и Херцеговини (INL-Биро за борбу против међународне трговине дрогом и спровођење закона, DOJ-Министарство правосуђа САД и OPDAT-Министарство правосуђа САД-Програм за развој, помоћ и едукацију тужилаштава у прекоморским земљама).

 

Током ове посјете делегацију Уставног суда, између осталих, примили су главни правобранилац САД Noel Francisco, замјеник помоћника главног тужиоца САД Bruce Swartz, замјеник помоћника секретара (INL) Jorgan Andrews. Делегација Уставног суда је посјетила и Врховни суд САД а студијска посјета је завршена пријемом у Главној канцеларији OPDAT-a и састанком са директором OPDAT-a Faye Ehrenstamm.

 
Подијели