Саопштење за јавност

Уставни суд Босне и Херцеговине данас је пустио у рад нову интернет страницу чији је циљ да корисницима свих категорија на бржи и једноставнији начин пружи све потребне информације о раду Уставног суда.

Осим новог дизајна, који треба да омогући прегледност и једноставније и лакше претраживање, те приступ свим релевантним информацијама, на новој страници су ажурирани постојећи и додати бројни нови садржаји. Дизајн странице је прилагођен и за приказе на мобилним уређајима.

Будући да се редовним објављивањем свих одлука Уставног суда континуирано повећавала база одлука, унапријеђен је модул за претрагу судске праксе. У секцији „Судска пракса“ успостављена је посебна контакт-форма путем које корисници могу дати и додатне приједлоге за даљње унапређење претраге судске праксе.

За потребе адвоката који остварују електронску комуникацију са Уставним судом развијен је посебан, једноставан и интуитиван модул за електронску комуникацију. Осим основне функције електронске размјене докумената, модул је и практична алатка чији је циљ да олакша рад адвоката тако што ће систематизовати примљене и послате документе, пружати њихову бољу прегледност, те давати могућност претраживања примљених и послатих докумената по више критеријума.

Интернет страница Уставног суда израђена је уз подршку AIRE центра – Програм за Западни Балкан. Овим је настављена вишегодишња успјешна сарадња са AIRE центром, уз чију је помоћ до сада реализован већи број едукација и семинара, те издато више публикација, на чему Уставни суд и овим путем изражава своју захвалност.