Посјета делегације Уједињених нација (УН)

У оквиру посјете надлежним органима у Босни и Херцеговини данас је Уставни суд Босне и Херцеговине посјетила делегација Канцеларије специјалног извјестиоца Уједињених нација за промоцију и заштиту људских права и основних слобода у борби против тероризма, коју је предводила специјална извјеститељка Fionnuala Ní Aoláin.

Делегацију УН-а су у радну посјету примили предсједница Уставног суда Валерија Галић, потпредсједници Уставног суда Мирсад Ћеман и Златко М. Кнежевић са сарадницима.

Предсједница Галић и потпредсједници Ћеман и Кнежевић презентовали су делегацији чињенице о уставном положају, надлежностима, организацији и функционисању Уставног суда Босне и Херцеговине. Саговорници су се осврнули на изазове у раду Уставног суда с посебним освртом на предмете који се тичу заштите људских права и основних слобода, те примјене релевантних међународних инструмената у том сегменту.

Делегација УН-а је захвалила на пријему, размјени мишљења и информацијама које је добила од предсједнице Галић и потпредсједника Ћемана и Кнежевића, те пожељела Уставном суду успјешан наставак рада.