Posjet delegacije Ujedinjenih naroda (UN)

U okviru posjeta nadležnim organima u Bosni i Hercegovini danas je Ustavni sud Bosne i Hercegovine posjetila delegacija Ureda specijalnog izvjestitelja Ujedinjenih naroda za promociju i zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u borbi protiv terorizma, koju je predvodila specijalna izvjestiteljica Fionnuala Ní Aoláin.

Delegaciju UN-a su u radni posjet primili predsjednica Ustavnog suda Valerija Galić, dopredsjednici Ustavnog suda Mirsad Ćeman i Zlatko M. Knežević sa suradnicima.

Predsjednica Galić i dopredsjednici Ćeman i Knežević prezentirali su delegaciji činjenice o ustavnom položaju, nadležnostima, ustrojstvu i funkcioniranju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Sugovornici su se osvrnuli na izazove u radu Ustavnog suda s posebnim osvrtom na predmete koji se tiču zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda, te primjene relevantnih međunarodnih instrumenata u tom segmentu.

Delegacija UN-a je zahvalila na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobila od predsjednice Galić i dopredsjednika Ćemana i Kneževića, te poželjela Ustavnom sudu uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.