Посјета амбасадора Републике Хрватске

 

Његова екселенција мр сц. Иван Шаболић, амбасадор Републике Хрватске у Босни и Херцеговини, посјетио је данас Уставни суд Босне и Херцеговине.

Амбасадора Шаболића у инаугуралну посјету примили су предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић и потпредсједници Уставног суда Босне и Херцеговине Мато Тадић и Мирсад Ћеман.

Предсједник Кнежевић и потпредсједници Тадић и Ћеман су амбасадору презентовали чињенице о уставном положају, организацији и функционисању Уставног суда Босне и Херцеговине, о апелационој и апстрактној надлежности, као и релевантне статистичке податке о раду Уставног суда БиХ. Саговорници су се у разговору осврнули и на мјесто и улогу Уставног суда БиХ у уставноправној структури Босне и Херцеговине, те на значај одлука Уставног суда БиХ у правном систему Босне и Херцеговине, као и на значај њихове имплементације. Наглашена је веома успјешна досадашња сарадња коју Уставни суд Босне и Херцеговине има са Уставним судом Републике Хрватске.

Амбасадор Шаболић је захвалио на пријему, размјени мишљења и информацијама које је добио од предсједника Кнежевића и потпредсједника Тадића и Ћемана приликом посјете. Истакао је важност улоге Уставног суда Босне и Херцеговине у правном систему Босне и Херцеговине, посебно у сегменту заштите људских права и основних слобода, те Уставном суду Босне и Херцеговине пожелио успјешан наставак рада.

 
Подијели