Posjet veleposlanika Republike Hrvatske

 

Njegova Ekscelencija mr. sc. Ivan Šabolić, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Veleposlanika Šabolića u nastupni posjet primili su predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević i dopredsjednici Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić i Mirsad Ćeman.

Predsjednik Knežević i dopredsjednici Tadić i Ćeman su veleposlaniku prezentirali činjenice o ustavnom položaju, organizaciji i funkcioniranju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, o apelacijskoj i apstraktnoj nadležnosti, kao i relevantne statističke podatke o radu Ustavnog suda BiH. Sugovornici su se u razgovoru osvrnuli i na mjesto i ulogu Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, te na značaj odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, kao i na značaj njihove implementacije. Naglašena je veoma uspješna dosadašnja suradnja koju Ustavni sud Bosne i Hercegovine ima sa Ustavnim sudom Republike Hrvatske.

Veleposlanik Šabolić je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio od predsjednika Kneževića i dopredsjednika Tadića i Ćemana prilikom posjeta. Istaknuo je važnost uloge Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, posebice u segmentu zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda, te Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine poželio uspješan nastavak rada.

Podijeli
Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.