Predsjednik Knežević učestvovao na online XVIII konferenciji evropskih ustavnih sudova

Predsjednik Knežević učestvovao na online XVIII konferenciji evropskih ustavnih sudova

Predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević učestvovao je na XVIII konferenciji evropskih ustavnih sudova koja je održana putem videolinka 24. i 25. februara 2021. godine u organizaciji Ustavnog suda Češke Republike.

Predsjednik Knežević je učestvovao na zasjedanju Kruga predsjednika, kao i na XVIII kongresu Konferencije evropskih ustavnih sudova.

XVIII kongres Konferencije evropskih ustavnih sudova je održan u okviru tri zasjedanja pod nazivima: Katalozi ljudskih prava na nacionalnom nivou, Primjena Kataloga ljudskih prava na nadnacionalnom  i internacionalnom nivou, te Katalozi ljudskih prava-određena prava. Kongres je svečano otvorio predsjednik Ustavnog suda Češke Republike Pavel Rychetský.

Ovaj veoma važan događaj okupio je predsjednike i sudije evropskih ustavnih i najviših sudova, kao i druge ugledne osobe.

XVIII konferencija evropskih ustavnih sudova je trebalo da bude održana u Pragu, ali, zbog veoma loše epidemiološke situacije izazvane pandemijom korona virusa, održana je putem videolinka.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.