Предсједник Кнежевић учествовао на online XVIII конференцији европских уставних судова

Предсједник Кнежевић учествовао на online XVIII конференцији европских уставних судова

Предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић учествовао је на XVIII конференцији европских уставних судова која је одржана путем видео-линка 24. и 25. фебруара 2021. године у организацији Уставног суда Чешке Републике.

Предсједник Кнежевић је учествовао на засједању Круга предсједника, као и на XVIII конгресу Конференције европских уставних судова.

XVIII конгрес Конференције европских уставних судова је одржан у оквиру три засједања под називима: Каталози људских права на националном нивоу, Примјена Каталога људских права на наднационалном  и интернационалном нивоу, те Каталози људских права-одређена права. Конгрес је свечано отворио предсједник Уставног суда Чешке Републике Pavel Rychetský.

Овај веома важан догађај окупио је предсједнике и судије европских уставних и највиших судова, као и друге угледне особе.

XVIII конференција европских уставних судова је требало да буде одржана у Прагу, али, због веома лоше епидемиолошке ситуације изазване пандемијом корона вируса, одржана је путем видео-линка.