Posjeta ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini

Posjeta ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini

Njegova ekselencija Igor Kalabuhov, ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, posjetio je 27. januara 2021. godine Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njegovu ekselenciju ambasadora Kalabuhova u inauguralnu posjetu primio je predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević sa saradnicima – generalnom sekretarkom Natašom Vuković i šeficom Kabineta predsjednika Erdom Začiragić.

Predsjednik Knežević i ambasador Kalabuhov su razgovarali o poziciji Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, kao i o značaju odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sistemu Bosne i Hercegovine, s posebnim osvrtom na obavezu njihovog izvršavanja od strane relevantnih organa vlasti u Bosni i Hercegovini. Sagovornici su se u razgovoru osvrnuli i na veoma uspješnu dosadašnju saradnju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Ustavnog suda Ruske Federacije, kao i Ministarstva pravde Ruske Federacije.

Ambasador Kalabuhov je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio prilikom posjete i poželio Ustavnom sudu BiH uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.