Posjet veleposlanika Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini

Posjet veleposlanika Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini

Njegova Ekscelencija Igor Kalabuhov, veleposlanik Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, posjetio je 27. siječnja 2021. godine Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njegovu Ekscelenciju veleposlanika Kalabuhova u nastupni posjet primio je predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević sa suradnicima – generalnom tajnicom Natašom Vuković i šeficom Kabineta predsjednika Erdom Začiragić.

Predsjednik Knežević i veleposlanik Kalabuhov su razgovarali o poziciji Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, kao i o značaju odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, s posebnim osvrtom na obvezu njihovog izvršavanja od strane relevantnih organa vlasti u Bosni i Hercegovini. Sugovornici su se u razgovoru osvrnuli i na veoma uspješnu dosadašnju suradnju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Ustavnog suda Ruske Federacije, kao i Ministarstva pravde Ruske Federacije.

Veleposlanik Kalabuhov je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio prilikom posjeta i poželio Ustavnom sudu BiH uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.