Посјета амбасадора Руске Федерације у Босни и Херцеговини

Посјета амбасадора Руске Федерације у Босни и Херцеговини

Његова екселенција Игор Калабухов, амбасадор Руске Федерације у Босни и Херцеговини, посјетио је 27. јануара 2021. године Уставни суд Босне и Херцеговине.

Његову екселенцију амбасадора Калабухова у инаугуралну посјету примио је предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић са сарадницима – генералном секретарком Наташом Вуковић и шефицом Кабинета предсједника Ердом Зачирагић.

Предсједник Кнежевић и амбасадор Калабухов су разговарали о позицији Уставног суда БиХ у уставноправној структури Босне и Херцеговине, као и о значају одлука Уставног суда БиХ у правном систему Босне и Херцеговине, с посебним освртом на обавезу њиховог извршавања од стране релевантних органа власти у Босни и Херцеговини. Саговорници су се у разговору осврнули и на веома успјешну досадашњу сарадњу Уставног суда Босне и Херцеговине и Уставног суда Руске Федерације, као и Министарства правде Руске Федерације.

Амбасадор Калабухов је захвалио на пријему, размјени мишљења и информацијама које је добио приликом посјете и пожелио Уставном суду БиХ успјешан наставак рада.