Posjeta ambasadora Johanna Sattlera

Njegova ekselencija ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Ambasadora Sattlera u radnu posjetu primili su predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić i potpredsjednici Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman i Zlatko M. Knežević.

Sagovornici su razgovarali o svim izazovima koji stoje pred Ustavnim sudom BiH u njegovom daljnjem radu. Poseban akcenat je stavljen na neizvršenje odluka Ustavnog suda BiH. Također, predsjednica Ustavnog suda Valerija Galić je ambasadoru Sattleru zahvalila na dosadašnjoj saradnji i svesrdnoj podršci koju je Ustavnom sudu pružila Delegacija Evropske unije na čelu s ambasadorom Sattlerom.

Ambasador Sattler je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je prilikom posjete dobio od predsjednice Galić i potpredsjednika Ćemana i Kneževića, te poželio Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine uspješan nastavak rada.


Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.