Posjeta ambasadora Johanna Sattlera

Posjeta ambasadora Johanna Sattlera

Njegova ekselencija, ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Ambasadora Sattlera u radnu posjetu primili su predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić i generalna sekretarka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Nataša Vuković.

Predsjednik Tadić upoznao je ambasadora Sattlera s ustavnim položajem, organizacijom i funkcioniranjem Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i relevantnim podacima o radu Ustavnog suda BiH.

Predsjednik Tadić i ambasador Sattler razgovarali su o poziciji Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine i o značaju odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sistemu Bosne i Hercegovine, a u kontekstu Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji. Istaknut je značaj saradnje Ustavnog suda BiH, Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH.

Ambasador Sattler je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio prilikom posjete, te istaknuo bezuvjetnu podršku integritetu i nezavisnosti Ustavnog suda BiH.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.