Посјета амбасадора Johanna Sattlera

Посјета амбасадора Johanna Sattlera

Његова екселенција, амбасадор Johann Sattler, шеф Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини и специјални представник Европске уније у Босни и Херцеговини, посјетио је данас Уставни суд Босне и Херцеговине.

Амбасадора Sattlera у радну посјету примили су предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Мато Тадић и генерална секретарка Уставног суда Босне и Херцеговине Наташа Вуковић.

Предсједник Тадић упознао је амбасадора Sattlera с уставним положајем, организацијом и функционисањем Уставног суда Босне и Херцеговине и релевантним подацима о раду Уставног суда БиХ.

Предсједник Тадић и амбасадор Sattler разговарали су о позицији Уставног суда БиХ у уставноправној структури Босне и Херцеговине и о значају одлука Уставног суда БиХ у правном систему Босне и Херцеговине, а у контексту Мишљења Европске комисије о захтјеву Босне и Херцеговине за чланство у Европској унији. Истакнут је значај сарадње Уставног суда БиХ, Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини и Канцеларије специјалног представника Европске уније у БиХ.

Амбасадор Sattler је захвалио на пријему, размјени мишљења и информацијама које је добио приликом посјете, те истакао безусловну подршку интегритету и независности Уставног суда БиХ.