Delegacija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u radnoj posjeti Ustavnom sudu Kraljevine Španije

 

Delegacija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, u sastavu: predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević, potpredsjednici Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić i Mirsad Ćeman i šefica Kabineta predsjednika Erda Začiragić, boravila je u radnoj posjeti Ustavnom sudu Kraljevine Španije u periodu od 26. do 29. februara 2020. godine.

Posjeta je organizirana s ciljem uspostavljanja i razvijanja bilateralne saradnje sa Ustavnim sudom Kraljevine Španije. Tom prilikom delegacija Ustavnog suda BiH se upoznala s veoma bogatim iskustvom i radom Ustavnog suda Kraljevine Španije. Delegaciju Ustavnog suda BiH je u ime Ustavnog suda Kraljevine Španije primio i s njom razgovarao predsjednik Ustavnog suda Kraljevine Španije Juan José González Rivas. Tokom boravka delegacija Ustavnog suda BiH je posjetila i Vrhovni sud Kraljevine Španije, te se upoznala i s njegovim radom. U ime Vrhovnog suda Kraljevine Španije delegaciju je primio i s njom razgovarao predsjednik tog suda Carlos Lesmes Serrano i predsjedavajući V sudnice Vrhovnog suda i vršilac dužnosti potpredsjednika Vrhovnog suda Angel Calderón Cerezo.

 

Pomoć i podršku pri organizaciji ove posjete pružili su Ambasada Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini i Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini José Maria Valdemoro Giménez.

 
Podijeli
Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.