Delegacija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u radnom posjetu Ustavnom sudu Kraljevine Španjolske

 

Delegacija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, u sastavu: predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević, dopredsjednici Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić i Mirsad Ćeman i šefica Kabineta predsjednika Erda Začiragić, boravila je u radnom posjetu Ustavnom sudu Kraljevine Španjolske u razdoblju od 26. do 29. veljače 2020. godine.

Posjet je organiziran s ciljem uspostave i razvijanja bilateralne suradnje sa Ustavnim sudom Kraljevine Španjolske. Tom prilikom delegacija Ustavnog suda BiH se upoznala s veoma bogatim iskustvom i radom Ustavnog suda Kraljevine Španjolske. Delegaciju Ustavnog suda BiH je u ime Ustavnog suda Kraljevine Španjolske primio i s njom razgovarao predsjednik Ustavnog suda Kraljevine Španjolske Juan José González Rivas. Tijekom boravka delegacija Ustavnog suda BiH je posjetila i Vrhovni sud Kraljevine Španjolske, te se upoznala i s njegovim radom. U ime Vrhovnog suda Kraljevine Španjolske delegaciju je primio i s njom razgovarao predsjednik tog suda Carlos Lesmes Serrano i predsjedavajući V. sudnice Vrhovnog suda i vršitelj dužnosti dopredsjednika Vrhovnog suda Angel Calderón Cerezo.

 

Pomoć i potporu pri organizaciji ovog posjeta pružili su Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini i Njegova Ekscelencija veleposlanik Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini José Maria Valdemoro Giménez.


Podijeli
Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.