Делегација Уставног суда Босне и Херцеговине у радној посјети Уставном суду Краљевине Шпаније

 

Делегација Уставног суда Босне и Херцеговине, у саставу: предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић, потпредсједници Уставног суда Босне и Херцеговине Мато Тадић и Мирсад Ћеман и шефица Кабинета предсједника Ерда Зачирагић, боравила је у радној посјети Уставном суду Краљевине Шпаније у периоду од 26. до 29. фебруара 2020. године.

Посјета је организована с циљем успостављања и развијања билатералне сарадње са Уставним судом Краљевине Шпаније. Том приликом делегација Уставног суда БиХ се упознала с веома богатим искуством и радом Уставног суда Краљевине Шпаније. Делегацију Уставног суда БиХ је у име Уставног суда Краљевине Шпаније примио и с њом разговарао предсједник Уставног суда Краљевине Шпаније Juan José González Rivas. Током боравка делегација Уставног суда БиХ је посјетила и Врховни суд Краљевине Шпаније, те се упознала и с његовим радом. У име Врховног суда Краљевине Шпаније делегацију је примио и с њом разговарао предсједник тог суда Carlos Lesmes Serrano и предсједавајући V суднице Врховног суда и вршилац дужности потпредсједника Врховног суда Angel Calderón Cerezo.

 

Помоћ и подршку при организацији ове посјете пружили су Амбасада Краљевине Шпаније у Босни и Херцеговини и Његова екселенција амбасадор Краљевине Шпаније у Босни и Херцеговини José Maria Valdemoro Giménez.

 
Подијели