Предсједница Галић у посјети Правном факултету Интернационалног универзитета у Сарајеву

На позив Правног факултета Интернационалног универзитета у Сарајеву предсједница Уставног суда Босне и Херцеговине Валерија Галић је 7. децембра 2023. године учествовала у раду Конференције која је организована с  циљем обиљежавања 75. годишњице Опште декларације Уједињених нација о људским правима и Међународног дана људских права. Конференција је одржана у просторијама Интернационалног универзитета у Сарајеву.

Међународни дан људских права обиљежава се 10. децембра сваке године као годишњица потписивања Опште декларације Уједињених нација о људским правима.

Предсједница Галић се на Конференције обратила студентима и свим осталим учесницима овог догађаја, те их упознала с радом Уставног суда на пољу заштите основних људских права и слобода, као и с међународним стандардима за њихову заштиту. Предсједница Галић је навела да људска права нису само концепт, она су позив на акцију. „Преузмите иницијативу и укључите се у разговоре који промичу свијест и разумијевање. Замислимо заједно будућност у којој се људска права не славе само на одређени дан, већ су уткана у ткиво нашег свакодневног живота. Док се крећете својим академским путовањем, носите са собом одговорност да позитивно утјечете на свијет“, рекла је предсједница Галић.