Predsjednica Galić u posjetu Pravnom fakultetu Internacionalnog sveučilišta u Sarajevu

Na poziv Pravnog fakulteta Internacionalnog sveučilišta u Sarajevu predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić je 7. prosinca 2023. godine sudjelovala u radu Konferencije koja je organizirana s  ciljem obilježavanja 75. obljetnice Opće deklaracije Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima i Međunarodnog dana ljudskih prava. Konferencija je održana u prostorijama Internacionalnog sveučilišta u Sarajevu.

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se 10. prosinca svake godine kao obljetnica potpisivanja Opće deklaracije Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima.

Predsjednica Galić se na Konferencije obratila studentima i svim ostalim sudionicima ovog događaja, te ih upoznala s radom Ustavnog suda na polju zaštite temeljnih ljudskih prava i sloboda, kao i s međunarodnim standardima za njihovu zaštitu. Predsjednica Galić je navela da ljudska prava nisu samo koncept, ona su poziv na akciju. „Preuzmite inicijativu i uključite se u razgovore koji promiču svijest i razumijevanje. Zamislimo zajedno budućnost u kojoj se ljudska prava ne slave samo na određeni dan, već su utkana u tkivo našeg svakodnevnog života. Dok se krećete svojim akademskim putovanjem, nosite sa sobom odgovornost da pozitivno utječete na svijet“, rekla je predsjednica Galić.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.