Потпредсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић на међународној конференцији у Варшави

Потпредсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић је на позив предсједнице Уставног суда Републике Пољске учествовао на Међународној конференцији  о теми „Људска права: европска перспектива“, која је одржана 16. и 17. новембра 2023. године у Варшави, Пољска.

Одржавање Конференције је резултат потребе за наставком претходно започетих дијалога између европских судија који се баве заштитом људских права. Након свечаног отварања у оквиру Конференције организована су три радна панела: Људска права – њихова непромјењивост и њихова динамика, Плурализам аксиолошких преференција као фактор који одређује како се људска права схватају и Интензивирање и интеграција мјера за унапређење заштите људских права – прилике и пријетње.

Потпредсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић је свој допринос важној теми Конференције дао обимним излагањем о питањима везаним за аксиолошко схватање разумијевања људских права наглашавајући, између осталог, вриједности као што су право на живот, право на једнакост и право на правично суђење.