Посјета шефа Канцеларије Савјета Европе у Сарајеву

Посјета шефа Канцеларије Савјета Европе у Сарајеву

Шеф  Канцеларије Савјета Европе у Сарајеву Бојана Урумова данас је посјетила Уставни суд Босне и Херцеговине.

Шефа Канцеларије Савјета Европе у Сарајеву у посјету су примили предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Мато Тадић и потпредсједници Уставног суда БиХ Миодраг Симовић и Мирсад Ћеман.

Предсједник Тадић је упознао шефа Канцеларије Савјета Европе у Сарајеву са уставним положајем, организацијом, саставом и функционисањем Уставног суда Босне и Херцеговине и релевантним подацима  о раду Уставног суда БиХ. Шеф Канцеларије Бојана Урумова је упознала предсједника Тадића и потпредсједнике Уставног суда  са пројектима Савјета Европе у Босни и Херцеговини у које су укључени и представници Уставног суда БиХ. Током састанка указано је на веома позитивна искуства у погледу досадашње сарадње Уставног суда БиХ и Канцеларије Савјета Европе у Сарајеву.

Шеф Канцеларије Савјета Европе у Сарајеву Бојана Урумова је захвалила за пријем, размјену мишљења и информације које је добила приликом посјете од предсједника Тадића и потпредсједника, те пожељела Уставном суду Босне и Херцеговине успјешан наставак рада.