Посјета амбасадора - предсједавајућег Арбитражног трибунала за спор о међуентитетској линији разграничења у подручју Брчког и првог замјеника Високог представника и супервизора за Дистрикт Бр

 

Његова екселенција John Clint Williamson, амбасадор-предсједавајући Арбитражног трибунала за спор о међуентитетској линији разграничења у подручју Брчког, и Michael Scanlan, први замјеник Високог представника и супервизор за Дистрикт Брчко, 5. септембра 2019. године посјетили су Уставни суд Босне и Херцеговине.

Његову екселенцију, амбасадора Williamsona и господина Scanlana у радну посјету примили су предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Златко М. Кнежевић и потпредсједници Уставног суда Босне и Херцеговине Мато Тадић и Мирсад Ћеман.

Предсједник Кнежевић и потпредсједници Тадић и Ћеман су са амбасадором Williamsonom и господином Scanlanom разговарали о раду и функционисању Дистрикта Брчко Босне и Херцеговине. Наглашено је да се јурисдикција Арбитражног трибунала за Дистрикт Брчко наставља и даље, све до окончања супервизије, када се стекну услови за то. Указано је на веома добар рад редовних судова у Дистрикту Брчко, као и на то да у предметима из апелационе надлежности Уставног суда БиХ који се тичу оспорених одлука редовних судова у Дистрикту Брчко Уставни суд процентуално налази најмање кршења људских права заштићених Уставом БиХ у односу на остале редовне судове у Босни и Херцеговини. Током састанка размијењена су и искуства о досадашњој успјешној сарадњи ОХР-а и Уставног суда БиХ.

Амбасадор Williamson и господин Scanlan су захвалили на пријему, размјени мишљења и информацијама које су приликом посјете добили од предсједника Кнежевића и потпредсједника Тадића и Ћемана. Истакли су важност улоге Уставног суда Босне и Херцеговине у правном систему Босне и Херцеговине, те пожељели Уставном суду Босне и Херцеговине успјешан наставак рада. 

Подијели