Posjet veleposlanika – predsjedatelja Arbitražnoga tribunala za spor o međuentitetskoj crti razgraničenja u području Brčkog i prvoga zamjenika Visokoga predstavnika i supervizora za Distrikt

 

Njegova Ekselencija John Clint Williamson, veleposlanik-predsjedatelj Arbitražnoga tribunala za spor o međuentitetskoj crti razgraničenja u području Brčkog, i Michael Scanlan, prvi zamjenik Visokoga predstavnika i supervizor za Distrikt Brčko, 5. rujna 2019. godine posjetili su Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njegovu Ekselenciju, veleposlanika Williamsona i gospodina Scanlana u radni posjet primili su predsjednik Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević i dopredsjednici Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić i Mirsad Ćeman.

Predsjednik Knežević i dopredsjednici Tadić i Ćeman su sa veleposlanikom Williamsonom i gospodinom Scanlanom razgovarali o radu i funkcioniranju Distrikta Brčko Bosne i Hercegovine. Naglašeno je da se jurisdikcija Arbitražnoga tribunala za Distrikt Brčko nastavlja i dalje, sve do okončanja supervizije, kada se steknu uvjeti za to. Ukazano je na veoma dobar rad redovitih sudova u Distriktu Brčko, kao i na to da u predmetima iz apelacijske nadležnosti Ustavnoga suda BiH koji se tiču pobijanih odluka redovitih sudova u Distriktu Brčko Ustavni sud procentualno nalazi najmanje kršenja ljudskih prava zaštićenih Ustavom BiH u odnosu na ostale redovite sudove u Bosni i Hercegovini. Tijekom sastanka razmijenjena su i iskustva o dosadašnjoj uspješnoj suradnji OHR-a i Ustavnoga suda BiH.

Veleposlanik Williamson i gospodin Scanlan su zahvalili na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje su prilikom posjeta dobili od predsjednika Kneževića i dopredsjednika Tadića i Ćemana. Istaknuli su važnost uloge Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, te poželjeli Ustavnome sudu Bosne i Hercegovine uspješan nastavak rada.

 
Podijeli
Copyrights @ 2022 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.