Posjet veleposlanika – predsjedatelja Arbitražnog tribunala za spor o međuentitetskoj liniji razgraničenja u području Brčkog i prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za BD

Njegova Ekscelencija John Clint Williamson, veleposlanik – predsjedatelj Arbitražnog tribunala za spor o međuentitetskoj liniji razgraničenja u području Brčkog, i Jonathan Mennuti, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt, posjetili su danas Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njegovu Ekscelenciju veleposlanika Williamsona i gospodina Mennutija u radni posjet primila je predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić s registrarkom Sevimom Sali-Terzić i šeficom Kabineta Erdom Začiragić.

Predsjednica je s veleposlanikom Williamsonom i gospodinom Mennutijem razgovarala o radu i funkcioniranju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Naglašeno je da se jurisdikcija Arbitražnog tribunala za Brčko distrikt nastavlja i dalje, sve do okončanja supervizije, kada se steknu uvjeti za to. Ukazano je na veoma dobar rad redovnih sudova u Brčko distriktu, kao i na to da u predmetima iz apelacijske nadležnosti Ustavnog suda BiH koji se tiču osporenih odluka redovnih sudova u Brčko distriktu Ustavni sud procentualno nalazi najmanje kršenja ljudskih prava zaštićenih Ustavom BiH u odnosu na ostale redovne sudove u Bosni i Hercegovini. Tijekom sastanka razmijenjena su i iskustva o dosadašnjoj uspješnoj suradnji OHR-a i Ustavnog suda BiH.

Veleposlanik Williamson i gospodin Mennuti su zahvalili na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje su prilikom posjeta dobili od predsjednice Galić. Istaknuli su važnost uloge Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine te iskazali punu podršku radu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.