Posjeta predsjednika najviših sudova u Bosni i Hercegovini

Vesna Stanković-Ćosović, predsjednica Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, Vesna Antonić, predsjednica Vrhovnog suda Republike Srpske, i Damjan Kaurinović, predsjednik Apelacionog suda Distrikta Brčko Bosne i Hercegovine, posjetili su danas Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Predsjednike najviših sudova u Bosni i Hercegovini primio je predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić sa saradnicima – registrarom Zvonkom Mijanom i šeficom Kabineta predsjednika Erdom Začiragić.

Predsjednik Tadić je predsjednike najviših sudova u Bosni i Hercegovini upoznao s radom Ustavnog suda, njegovim značajem i pozicijom u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine. Cilj ovog sastanka je unapređenje dosadašnje saradnje između Ustavnog suda BiH i najviših sudova u Bosni i Hercegovini.

Predsjednici najviših sudova u Bosni i Hercegovini su zahvalili na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje su prilikom posjete dobili od predsjednika Tadića, te poželjeli Ustavnom sudu BiH uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.