Posjeta ambasadora i predsjedavajućeg Arbitražnog tribunala za spor o međuentitetskoj liniji razgraničenja u području Brčkog i prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za BD

Njegova ekselencija ambasador John Clint Williamson, predsjedavajući Arbitražnog tribunala za spor o međuentitetskoj liniji razgraničenja u području Brčkog, i Michael Scanlan, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt, sa saradnicima su 12. novembra 2021. godine posjetili Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njegovu ekselenciju ambasadora Williamsona i gospodina Scanlana u radnu posjetu primio je predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić sa saradnicima.

Predsjednik Tadić je s ambasadorom Williamsonom i gospodinom Scanlanom razgovarao o radu i funkcioniranju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kao i o radu i funkcioniranju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u pravnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Williamson i gospodin Scanlan su zahvalili na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje su prilikom posjete dobili od predsjednika Tadića. Istakli su važnost uloge Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u pravnom sistemu Bosne i Hercegovine, posebno u zaštiti ustavnopravnog poretka u Brčko distriktu, te poželjeli Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.