Регионална online конференција уставних судова

Регионална online конференција уставних судова

У организацији њемачке Фондације за међународну правну сарадњу IRZ, у сарадњи са Уставним судом Босне и Херцеговине, 11. децембра 2020. године одржана је Регионална online конференција уставних судова о теми „Издвојена мишљења у уставним одлукама“.

У раду Конференције су учествовали предсједници и судије уставних судова Босне и Херцеговине, Републике Црне Горе, Републике Хрватске, Републике Сјеверне Македоније, Републике Словеније и Републике Србије, те представници и правни експерти њемачке Фондације за међународну правну сарадњу IRZ.

Овогодишњу конференцију поздравним ријечима отворили су предсједник Уставног суда Златко М. Кнежевић и др Stefan Pürner, адвокат, руководилац Одјељења „Југоисточна Европа I“ IRZ.

Конференција је, уз велики број изложених квалитетних презентација/реферата о теми Конференције и излагања, освијетлила питање издвојених мишљења у уставносудској пракси у државама регије. У том смислу Конференција представља још један значајан допринос правној пракси и доктрини уставних судова регије.