Предсједница Галић учествовала на XIX конгресу Конференције европских уставних судова

Предсједница Уставног суда Босне и Херцеговине Валерија Галић, генерална секретарка Уставног суда Наташа Вуковић и шефица Одјељења за уставносудску праксу Ермина Думањић учествовале су на XIX конгресу Конференције европских уставних судова (Конгрес CECC-а), који је одржан 22. и 23. маја 2024. године у Кишињеву у организацији Уставног суда Републике Молдавије. Тема Конгреса CECC-а је била „Облици и границе судског поштовања: искуство уставних судова”.

Конгрес CECC-а је одржан у оквиру три пленарне сједнице под називима: Интеракција између уставних судова и наднационалних судова, Политичко и правно у надлежности уставних судова и Очување уставних принципа током ванредног стања. У оквиру овог догађаја предсједница Галић је учествовала и на састанку Круга предсједника, који је усвојио Завршну декларацију XIX конгреса CECC-а.

Током овог догађаја предсједница Галић се сусрела с предсједницима и судијама европских уставних и највиших судова који су учествовали на Конгресу CECC-а, с којима је размијенила мишљења о самој теми Конгреса, као и о другим актуелним уставноправним питањима.