Предсједница Галић на Међународној конференцији у Скопљу

На позив предсједнице Уставног суда Републике Сјеверне Македоније Добриле Кацарске, делегација Уставног суда Босне и Херцеговине, у саставу: предсједница Уставног суда БиХ Валерија Галић и шефица Одјељења за уставносудску праксу Ермина Думањић, присуствовала је церемонији и учествовала у раду Међународне конференције о теми „Уставносудска заштита слободе мисли и слободе јавног изражавања мисли“, која је 15. марта 2024. године одржана у Скопљу, Република Сјеверна Македонија.

Конференција је одржана поводом обиљежавања 60. годишњице оснивања Уставног суда Републике Сјеверне Македоније, као форум за презентацију искустава и расправу о поменутој теми, те о методама и перспективама уставних судова и међународних институција, заштитника слобода и права у тој области. У оквиру догађаја предсједница Галић је изложила свој реферат о теми Конференције.

Конференцији су присуствовали предсједници, потпредсједници, судије уставних судова и других највиших судова, као и високи званичници и правни експерти, с којима је предсједница Галић размијенила стручна мишљења о теми Конференције те о актуелним питањима уставног судства.