Потпредсједник Ћеман на Међународној конференцији у Тирани

На позив предсједнице Уставног суда Републике Албаније Vitore Tusha делегација Уставног суда Босне и Херцеговине, коју чине потпредсједник Мирсад Ћеман и шеф  Кабинета предсједника Ерда Зачирагић, учествовала је у раду Међународне конференције о теми “Улога уставних судова у новим демократијама”, која је одржана од 20. до 21. октобра 2022. године у Тирани, Албанија.

Ова међународна конференција је одржана поводом обиљежавања 30. годишњице Уставног суда Републике Албаније. Конференција се одвијала у три сесије под називима: 1. “Дијалог између уставних судова и његов утицај на заштиту и развој уставних права и слобода”, 2. “Уставна јуриспруденција као гаранција у консолидацији владавине права” и 3. “Улога уставног правосуђа у развоју основних вриједности друштва”.

Конференцији су присуствовали предсједници, потпредсједници, судије уставних судова и других највиших судова, као и правни експерти са којима је потпредсједник Ћеман размијенио стручна мишљења о теми Конференције, те о актуелним питањима уставног судства.