Посјета амбасадора и предсједавајућег Арбитражног трибунала за спор о међуентитетској линији разграничења у подручју Брчког и првог замјеника високог представника и супервизора за БД

Његова екселенција амбасадор John Clint Williamson, предсједавајући Арбитражног трибунала за спор о међуентитетској линији разграничења у подручју Брчког, и Michael Scanlan, први замјеник високог представника и супервизор за Брчко дистрикт, са сарадницима су 12. новембра 2021. године посјетили Уставни суд Босне и Херцеговине.

Његову екселенцију амбасадора Williamsona и господина Scanlana у радну посјету примио је предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Мато Тадић са сарадницима.

Предсједник Тадић је с амбасадором Williamsonom и господином Scanlanom разговарао о раду и функционисању Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, као и о раду и функционисању Уставног суда Босне и Херцеговине у правном систему Босне и Херцеговине.

Амбасадор Williamson и господин Scanlan су захвалили на пријему, размјени мишљења и информацијама које су приликом посјете добили од предсједника Тадића. Истакли су важност улоге Уставног суда Босне и Херцеговине у правном систему Босне и Херцеговине, посебно у заштити уставноправног поретка у Брчко дистрикту, те пожељели Уставном суду Босне и Херцеговине успјешан наставак рада.