Британски амбасадор у Босни и Херцеговини Matthew Field посјетио Уставни суд Босне и Херцеговине

Британски амбасадор у Босни и Херцеговини Matthew Field посјетио Уставни суд Босне и Херцеговине

Његова екселенција Matthew Field, амбасадор Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у Босни и Херцеговини, посјетио је 22. фебруара 2022. године Уставни суд Босне и Херцеговине.

Амбасадора Fielda у посјету је примио предсједник Уставног суда Босне и Херцеговине Мато Тадић.

Предсједник Тадић је презентовао амбасадору чињенице о уставном положају, организацији и функционисању Уставног суда БиХ, о апелационој и апстрактној надлежности, као и релевантне статистичке податке о раду Уставног суда. Саговорници су се у разговору осврнули и на мјесто и улогу Уставног суда БиХ у уставноправној структури Босне и Херцеговине, те на значај одлука Уставног суда БиХ у правном систему Босне и Херцеговине, као и на важност њихове имплементације. Исказана је веома добра и успјешна досадашња сарадња Уставног суда БиХ с Британском амбасадом у Босни и Херцеговини. У вези с тим, предсједник Тадић је искористио прилику да и лично захвали амбасадору Fieldu на подршци коју Британска амбасада пружа Уставном суду БиХ у реализацији пројеката који служе унапређивању владавине права у Босни и Херцеговини.

Амбасадор Field је захвалио на пријему, размјени мишљења и информацијама које је добио од предсједника Тадића приликом посјете. Истакао је важност улоге Уставног суда БиХ у правном систему Босне и Херцеговине, посебно у сегменту владавине права, те пожелио Уставном суду успјешан наставак рада.