Posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini

Njegova Ekscelencija Julian Reilly, veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, sa suradnicima posjetio je 20. rujna 2022. godine Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Veleposlanika Reillya u posjet je primila predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić sa suradnicima.

Predsjednica Galić je prezentirala veleposlaniku činjenice o ustavnom položaju, ustrojstvu i funkcioniranju Ustavnog suda, o apelacijskoj i apstraktnoj nadležnosti, kao i relevantne statističke podatke o radu Ustavnog suda. Sugovornici su se u razgovoru osvrnuli i na moguće izazove u budućem radu Ustavnog suda. Iskazana je veoma dobra i uspješna dosadašnja suradnja Ustavnog suda BiH s Britanskim veleposlanstvom u Bosni i Hercegovini. U svezi s tim, predsjednica Galić je iskoristila priliku da i osobno zahvali veleposlaniku Reillyju na potpori koju Britanska vlada i Britansko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini pružaju Ustavnom sudu u realiziranju projekata koji služe unapređivanju vladavine prava i jačanju kapaciteta pravosudnih institucija u Bosni Hercegovini.

Veleposlanik Reilly je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio od predsjednice Galić prilikom posjeta. Istaknuo je važnost uloge Ustavnog suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, posebno u segmentu vladavine prava, te poželio Ustavnom sudu uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2022 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.