Posjeta ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini

Njegova ekselencija Julian Reilly, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, sa saradnicima je 20. maja 2024. godine posjetio Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Ambasadora Reillyja u posjetu je primila predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić sa saradnicima – generalnom sekretarkom Natašom Vuković, registrarom Sevimom Sali-Terzić i šeficom Kabineta predsjednika Erdom Začiragić.

Predsjednica Galić i ambasador Reilly razgovarali su o funkcioniranju Ustavnog suda u trenutnim okolnostima i o mogućim izazovima u budućem radu Ustavnog suda. Istaknuta je veoma dobra i uspješna dosadašnja saradnja Ustavnog suda BiH s Britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini. Predsjednica Galić je iskoristila priliku da i lično zahvali ambasadoru Reillyju na podršci koju Britanska vlada i Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini pružaju Ustavnom sudu u realizaciji projekata koji služe unapređivanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Reilly zahvalio je na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio od delegacije Ustavnog suda prilikom posjete te poželio Ustavnom sudu uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.