Delegacija Ustavnog suda BiH na Forumu u Sofiji

Na poziv predsjednice Ustavnog suda Republike Bugarske Pavline Panove, predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić, potpredsjednici Mirsad Ćeman i Zlatko Knežević i šefica Kabineta predsjednika Erda Začiragić učestvovali su u radu Foruma balkanskih ustavnih sudova, koji je održan 27. oktobra 2023. godine u Sofiji, Republika Bugarska.

Tema Foruma bila je “Iskustvo zemalja o omogućavanju pristupa građana ustavnom pravosuđu”. Forum je svečanim govorom otvorila predsjednica Ustavnog suda Republike Bugarske Pavlina Panova. Predsjednica Galić je izložila svoj referat o spomenutoj temi te pozdravila rad i ciljeve Foruma posebno u segmentu uspostave i zaštite vladavine prava u balkanskoj regiji.

Tokom Foruma predsjednica Galić i potpredsjednici Ćeman i Knežević susreli su se s predsjednicima i sudijama ustavnih sudova i drugih najviših sudova, te s pravnim ekspertima koji su učestvovali u radu Foruma, s kojima su razmijenili mišljenja o temi Foruma i razgovarali o drugim aktuelnim temama ustavnog sudstva.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.